Wie zijn wij

Magneetcrew 2008

Omschrijving Magneetbar door Hans van Rompaey (a.k.a Ivo Victoria http://www.ivovictoria.com )

Sinds 2006 staat de Amsterdamse kunstenaar Jesse Limmen op het Lowlands Festival met zijn concept De Magneetbar; een tent die plaats biedt aan 500 festivalgangers. Samen met een twintigtal verwante zielen creëert hij er zijn eigen, kleurrijke universum met gepimpte caravans, kunstwerken in alle soorten en maten, een uit sloophout gebouwde bar, feestelijke kleding en liefdevolle vibes. Iedereen is welkom, maar: iedereen moet meedoen.

Gewone festivalgangers krijgen de beschikking over het podium, instrumenten, of andere benodigdheden en brengen een lied, een gedicht, een mooi verhaal. Dit alles onder het thema ‘Samen’. Samen mooie dingen maken, samen feest vieren, samen in ons eigen universum. De Magneetbar is een programmaonderdeel van Lowlands, dat gemaakt wordt door de bezoekers van het festival. Het is elk jaar een groot succes met werk van kunstenaars als Dadara, unieke optredens van talloze festivalgangers maar spontane shows door bands als The Kooks, Anouk of De Lama’s en bezoek van hooggeëerde gasten uit alle geledingen van de samenleving, tot Minister Ronald Plasterk aan toe.

Kunnen wij niet zelf de mensen zijn
op wie we nu met zijn allen zitten te wachten?

Clip als vooruitblik voor de documentaire van Chris Relleke

YouTube Preview Image

Omschrijving door Robert Blaauboer 2007

De Magneetbar is hét schoolvoorbeeld van een uit de hand gelopen grap. De beschilderde caravan met een bar van sloophout en pallets is als een spontaan idee ontstaan (meestal de beste) op Landjuweel, Ruigoord 2005. Het creatief brein achter de Magneetbar, Jesse Limmen, wist het meteen: “Dit werkt! Klein, intiem, no-nonsens, 24 uur per dag open, gratis drank en alleen maar het gevoel dat je met vrienden bent. Geen winst en geen verlies, maar wel balans!”

Vogelvlucht
Na de geboorte van het idee stond de Magneetbar in 2006 op het Extrema festival Solar in Roermond en de Bar beleefde datzelfde jaar z’n hoogtepunt als ‘de geheime hotspot’ op Lowlands in Biddinghuizen. Door het overweldigende succes heeft Lowlands-organisator MOJO besloten de Magneetbar dit jaar een circustent te geven. Geen geheime hotspot meer, maar groots aangekondigd op het programma! “De bar is back.” Groter en gekker, maar met dezelfde ingrediënten. De beschilderde caravans, de bar van sloophout, bierbingo, maffe dj’s, spontane shows en gratis drank!

Eureka
Het concept van de Magneetbar is simpel: ‘we zijn met zijn allen’, de drank is gratis, maar je bier moet je wel verdienen. Als bezoeker word je in de Magneetbar automatisch deelnemer. Samen met de Magneet-crew creëert iedereen zijn of haar eigen Magneet-beleving. Het is een doe-het-zelf-feestje. Op Lowlands de enige plek waar je zelf als artiest op het podium kunt klimmen om je speciale act op te voeren. Door het publiek te entertainen verdien je daarmee gratis bier!

VIP-gevoel
De ‘Magneet-host’ daagt jou uit tot expressie en echt iedere creatieve uitspatting wordt op prijs gesteld. Net als op Lowlands 2006 is de Magneetbar beslist geen VIP-area, maar de bezoeker krijgt er wel dat speciale backstage gevoel. “Wij geven onze gasten niet wat ze willen maar wat ze nodig hebben!”

Magneetcrew 2007

Magneet Crew 2007